Een bobbel op de neus en de neuscorrectie

Het woord correctie is onderdeel van het woord neuscorrectie. Dat impliceert dat er iets mis is met de neus. Nu is iedereen natuurlijk anders en iedereen heeft zijn eigen uiterlijke kenmerken. Om nu te zeggen dat er iets ‘mis’ is met de neus van bepaalde mensen gaat wat ver. Sommige mensen vinden de stand van hun neus echter niet naar wens.

Zo is er bijvoorbeeld de bekende bobbel op de neus. Deze bevindt zich meestal bovenop de neus. En alhoewel hier niets mis mee is, zouden sommige mensen dit uit vaak cosmetische redenen toch graag willen laten aanpassen. Voor deze groep mensen is er de zogenaamde neuscorrectie wat een ingreep uit de plastische chirurgie is. Deze ingreep is niet niks, het is een ingrijpende operatie die wordt uitgevoerd door een geoefende plastisch chirurg.

Scheve neus weer rechtzetten

Een bobbel die zich op de neus bevindt verwijderen is niet de enigste optie bij een neuscorrectie. Zo kan een neus, bijvoorbeeld na een ongeluk, ook scheef zijn gaan staan. Dit is niet alleen cosmetisch een probleem, maar iemand kan er ook minder gemakkelijk door gaan ademhalen. Ook kan er bij een neuscorrectie een aanpassing aan het puntje van de neus gemaakt worden. De neus kan bijvoorbeeld puntiger gemaakt worden of juist minder puntiger.

Natuurlijk is het niet zo dat deze ingrepen een medische reden hebben. Alhoewel er uitzonderingen zijn, betreft het meestal een cosmetische ingreep. Iemand wil er graag anders uit komen te zien door de neus chirurgisch aan te passen. Deze ingrepen zijn dan ook in de meeste gevallen niet vergoed door een zorgverzekeraar en dienen dus meestal ook zelf betaald te worden.