De buikwandcorrectie om vel weer strak te krijgen na zware zwangerschap

Een zwangerschap is een mooie periode. Het moment dat een vrouw een kindje op de wereld zet, zal haar leven voorgoed veranderen. Ze heeft nu iemand om voor te zorgen en om te beschermen. Het is een mooie taak. Toch kan een zwangerschap ook een tol van het lichaam eisen. Er kunnen bijvoorbeeld tekenen zichtbaar blijven op het lichaam, meestal rond de buik.

Sommige vrouwen hebben hier overigens meer last van dan anderen. Het is per persoon dus verschillend. Zo kan bijvoorbeeld de buik wat zijn uitgerekt en kan er overtollig vel rond de buik blijven zitten. Dit is voor sommige vrouwen iets wat ze graag willen oplossen. Middels een ingreep als de buikwandcorrectie is dit een mogelijkheid, dit komt uit de plastische / cosmetische chirurgie.

De buikwandcorrectie is een geen lichte ingreep

buikwandcorrectieEen operatie is natuurlijk nooit iets wat je zomaar even doet. Ook in de cosmetische chirurgie moet hier goed over nagedacht worden. Een buikwandcorrectie is dan ook zeker geen lichte ingreep. Er is veel tijd nodig om te herstellen. Ook niet iedereen komt in aanmerking voor de ingreep. Een plastische chirurg, die meestal bij een kliniek werkt, zal per geval moeten bepalen of het een optie is om het middels de buikwandcorrectie aan te pakken.

De mommy makeover

Een variant van de buikwandcorrectie is de mommy makeover. Een ingreep die bestaat uit meerdere ingrepen en is gericht op de pas bevallen vrouw. De buikwandcorrectie is hier meestal een onderdeel van, maar ook worden de borsten aangepakt. Soms in de vorm van een borstlift, maar soms ook in de vorm van een borst vergroting als de pas bevallen moeders besluiten dat ze toch wel graag ook een grotere cupmaat zouden willen hebben.