Goede prijs voor je (oude) gouden sieraden ontvangen

goudprijsEr wordt wel eens gezegd dat goud ‘het geld van god’ is. Een interessante manier om ernaar te kijken, maar er zit natuurlijk wel iets in. Goud zit in de aarde en alhoewel men er altijd naar aan het mijnen is, is de voorraad maar klein. Al duizenden jaren gebruikt de mens goud in mee te handelen. Nog steeds is goud waardevol, veel mensen hebben iets van goud in hun bezit.

Bijvoorbeeld een ketting, ring of horloge. In tijden van financiële crisis zie je vaak dat de prijs van goud stijgt. Mensen vinden hun weg naar goud omdat het waardevast is. Als je iets va goud in je bezig hebt en je wilt dit omzetten naar cash geld, dan wil je hier natuurlijk de beste prijs voor ontvangen. Dat is logisch. Hoe je hoogste goudprijs per gram krijgt willen we in dit artikel met je doornemen.

Wees voorbereid

Een goede voorbereiding is het halve werk, een gezegde dat je misschien wel eens gehoord hebt. Dat is zeker relevant als je goud wilt gaan verkopen. Want alhoewel er heel erg veel goede bedrijven zijn die goud inkopen, verzieken de rotte appels het voor de rest. Er zijn verhalen van mensen die veel te weinig hebben ontvangen voor hun goud. Daarom is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Zo weet je zeker dat je niet wordt opgelicht.

Weeg daarom de sieraden altijd thuis voordat je naar een externe partij gaat die goud inkoopt. Je kunt hier gewoon een keukenweegschaaltje voor gebruiken. Nu is deze misschien niet zo precies als een digitale weegschaal, maar zo heb je in ieder geval wel een goed idee. Je weet ongeveer hoeveel gewicht het sieraad heeft. Op internet kun je vervolgens kijken wat de goudprijs is. Via Google zul je bij diverse websites uitkomen. Zo kun je precies berekenen hoeveel het sieraad waard is op basis van de goudprijs. Maar let wel op: De prijs die jij uitrekent op basis van de goudprijs, is eigenlijk nooit de prijs die een inkoper zal gaan betalen aan je. Logisch misschien ook wel, maar een inkoper maakt zijn geld in het verschil tussen de inkoopprijs en de verkoopprijs. Je zult dus altijd een lager bod krijgen dan de huidige goudprijs.

Wil je een goede en betrouwbare inkoper van goud vinden? Ga dan eens langs bij de Goudwaag in Den Haag.